У Києві відкрили п'ятий правовий клуб Pravokator

У Києві відкрили п'ятий правовий клуб Pravokator

Фото
Укрінформ
У Києві відкрили новий правовий клуб Pravokator, який підвищить доступ українців до правової допомоги.

Як повідомив керівник Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Олексій Бонюк, цей проект став можливим завдяки зусиллям уряду України, Міністерства юстиції України, міжнародних партнерів, які забезпечували сучасним ремонтом клуби та встановили в них сучасне обладнання .

У Києві відкрили новий правовий клуб Pravokator

"Назва Pravokator з'явилася за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки, і ми зараз використовуємо цю конотацію з позитивом, тому що ми, як система безоплатної правової допомоги, так і правові клуби, прАвокуємо наші громади, наших громадян користуватися правовими інструментами у повсякденному житті", - сказав Бонюк.

За його словами, діяльність правових клубів розвинулася в низку самостійних проектів, місія клубу "бути драйверами позитивних змін у правовій системі України".

"Це дійсно велике досягнення, що кожен українець може мати вільний доступ до системи безоплатної правової допомоги. Ми також маємо за честь бути частиною цього проекту в розбудові цих платформ, які стали місцем для навчання працівників системи безоплатної правової допомоги", - сказала посол США в Україні Марі Йованович.

Міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що відкрита платформа - це майданчик, де забезпечується захист прав українських громадян.

Читайте також: Посол CША відвідала пункт пропуску "Станиця Луганська"

"Те, що система безоплатної правової допомоги і система захисту прав українців є пріоритетом для Міністерства юстиції українського уряду протягом останніх 5 років, це вже доведений факт", - наголосив Петренко.

Він нагадав, що на сьогодні діє 550 центрів безоплатної правової допомоги, де працюють близько 5 тисяч адвокатів та 3 тисяч юристів, які щодня надають допомогу кожному українцю.

Водночас Бонюк додав, що подібні правові клуби вже діють у Дніпрі, Харкові, Одесі та Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-