У Києві перевіряють харчування у школах через скарги батьків

У Києві перевіряють харчування у школах через скарги батьків

Укрінформ
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у м. Києві розпочали перевірки в навчальних закладах через скарги на неякісне харчування дітей.

Про це під час брифінгу поінформував начальник Головного управління Держпродспоживслужби у м. Києві Олег Рубан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У цьому році ми, як Держпродспоживслужба, зіткнулися з великою кількістю порушень ветеринарного, санітарного законодавства, що несуть загрозу для дітей та підлітків, які навчаються в навчальних закладах. На сьогодні Держпродспоживслужбою вже припинено діяльність 38 таких суб'єктів господарювання, які надають послуги в сфері харчових продуктів і в загальноосвітніх закладах”, - сказав Рубан.

За його словами, наразі проводиться спільна робота з Київською міською державною адміністрацією, а також з батьківськими комітетами шкіл у цьому напрямку.

Читайте також: У Миколаєві військових намагалися нагодувати зіпсованими продуктами

“Ми отримали в цьому році велику кількість скарг від громадян, саме батьків, на неякісне надання харчових продуктів, тому на сьогодні можемо констатувати, що в деяких школах деякі суб'єкти господарювання надають послуги неякісно і небезпечно. Лише за останній місяць ми перевірили більше 50-ти таких суб'єктів. Було виявлено, що деякі суб'єкти, а саме товариство «ПОНТЕМ.УА», яке працює в Україні, порушує безліч правил та норм при наданні послуг. Зокрема, порушуються технологічний режим, умови зберігання м'яса, риби, правила миття продуктів харчування”, - розповів Рубан.

Він наголосив, що Держпродспоживслужба припинятиме діяльність таких суб'єктів господарювання в навчальних закладах у випадку порушення відповідних норм.

“На цьому тижні Держпродспоживслужбою будуть проведені повторні перевірки даних закладів, і буде винесено рішення про припинення надання послуги з харчування в даних закладах”, - зазначив високопосадовець.

Водночас директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян наголосила, що попри перевірки у школах, харчування дітей не припинятиметься. А вже за період зимових канікул влада сподівається вирішити цю проблему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-