Про київських музикантів, акторів і співаків видали унікальну книгу

Про київських музикантів, акторів і співаків видали унікальну книгу

Фото
Укрінформ
Вийшла друком унікальна книга «Музичні адреси Києва», присвячена музикантам, акторам, співакам, які жили у столиці України та зробили вагомий внесок у розвиток світової культури.

Про це Укрінформу повідомили в Асоціації єврейських громадських організацій та общин України (Ваад України).

«За підтримки Українського культурного фонду в видавництві Ваад України вийшла в світ унікальна книга, присвячена золотому фонду української культури, а саме - музикантам, акторам, співакам - всім тим, хто безпосередньо жив у Києві і зробив свій неповторний внесок у розвиток не тільки української, а й світової культури», - йдеться у повідомленні.

У Ваад уточнюють, що задум «Музичних адрес Києва» виник ще у 1982 році, коли Київ святкував свій 1500-річний ювілей. Матеріали для видання автори продовжували записувати включно до 2016 року.

«Авторами книги, співробітниками Українського радіо Вірою Горбатюк і Аллою Вишневою за багато років був зібраний унікальний матеріал. Це і спогади про сім'ю Тобілевичів, диригента Натана Рахліна і багатьох інших. Особливе місце в книзі займає розповідь про так звану «Солов'їну Домівку» - це історія створення ансамблю танцю ім. Вірського, історія хору ім. Верьовки і не менш знаменитої у всьому світі Капели бандуристів. І все це з прив'язкою до місць, де вони багато років жили і творили», - пояснюють у Ваад.

У книзі багато унікальних фотографій, а також на її сторінки поміщені QR-коди для прослуховування музичних фрагментів прямо під час читання. «Музичні адреси Києва» видана за рахунок гранту Українського культурного фонду.

Читайте також: У Києві відкрили резиденцію Супер-Миколая

«Ми впевнені, що матеріал, який сміливо можна назвати енциклопедією музичного Києва, буде цікавий не тільки музикантам, а й любителям історії, екскурсоводам з різних міст України та світу», - розповіла кореспонденту Укрнінформу керівник проекту і дизайнер книги О. Заславська.

Ініціатором проекту виступив співпрезидент Ваад України Йосиф Зісельс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-