Київрада зробила крок до розірвання угоди зі скандальним забудовником Осокорків

Київрада зробила крок до розірвання угоди зі скандальним забудовником Осокорків

Укрінформ
Депутати Київради підтримали у першому читанні рішення про розірвання договору оренди землі зі скандальним забудовником «Контактбудсервіс» на Осокорках.

Про це повідомляє прес-служба КМДА

«Забудовник не почув ні міську адміністрацію, ні громадськість. Тому ми підтримали у першому читанні проект рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки на Осокорках. Можливо, так забудовник зрозуміє, що не можна нехтувати інтересами громади, інтересами міста! Забудовник ще має можливість до другого читання сплатити борги та почути громадськість. Якщо він цього не зробить, Київрада розірве договір остаточно», – підкреслив мер Києва Віталій Кличко.

Під час розгляду на засіданні Київради питання про розірвання договору оренди з компанією «Контактбудсервіс» Кличко також доручив відповідним підрозділам Київської міської державної адміністрації перевірити наявність земельних ділянок у столиці, які в оренді, але не використовуються забудовниками.

«Прошу підготувати протокольне доручення щодо перевірки наявності земельних ділянок, які зараз не використовуються забудовниками», - сказав він.

Зазначається, що протягом не більш ніж 20 днів – між першим та другим читанням – забудовник має можливість сплатити борги перед містом, припинити судитися з містом щодо зменшення орендної плати та досягти порозуміння із територіальною громадою щодо забезпечення необхідної інфраструктури та зелених зон у районі забудови на Осокорках.

Читайте також: Кличко заявляє, що програма "соціальний хліб" діятиме мінімум до 2020 року

Так, компанія-забудовник «Контактбудсервіс» винна міському бюджету 65,6 мільйона гривень за оренду землі. Якщо до кінця року забудовник не буде сплачувати борг, він зросте до 73 млн гривень. Освоєння ділянки компанія мала розпочати ще до 2008 року. Проти забудови на Осокорках виступає громадськість, яка відстоює ініціативу «Екопарк».

 Фото: прес-служба КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-