Справу про хабар на депутата Коцюбинської селищної ради передали до суду

Справу про хабар на депутата Коцюбинської селищної ради передали до суду

Укрінформ
Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно депутата Коцюбинської селищної ради та його пособника за отримання ними неправомірної вигоди для сприяння у наданні необхідних голосів за винесення на сесію проектів рішень цієї ради.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Затверджено обвинувальний акт та скеровано до Ірпінського міського суду для розгляду по суті у кримінальному провадженні стосовно депутата Коцюбинської селищної ради Київської області та його пособника за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, яке перебувало у провадженні Головного слідчого управління СБУ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці особи обвинувачуються в одержанні хабара у великому розмірі за вчинення службовою особою, дій в інтересах третіх осіб з використанням наданої влади та службового становища, поєднаному з вимаганням хабара.

Читайте також: Депутат заявляє про "черговий переворот" у Коцюбинському

Досудовим слідством встановлено, що на початку січня 2018 року депутат Коцюбинської селищної ради Київської області та його представник під час  розмов з помічником Коцюбинського селищного голови вимагали передати їм кошти для розблокування роботи сесії Коцюбинської селищної ради Київщини шляхом організації позитивного голосування підконтрольної  їм групи депутатів цієї ради та особистого позитивного голосування цим депутатом за винесені на розгляд сесії проекти рішень.

"20.04.2018 та 24.05.2018 представник депутата отримав для передачі останньому грошові кошти в загальній сумі 9 тисяч доларів в якості неправомірної вигоди за вчинення ним вищевказаних протиправних дій із використанням повноважень депутата Коцюбинської селищної ради Київської області", - поінформували у ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-