У Київраді встановили прапор ВМС на підтримку полонених моряків

У Київраді встановили прапор ВМС на підтримку полонених моряків

Керченська криза
Укрінформ
У сесійній залі Київської міської ради встановлено прапор Військово-морських сил України на знак підтримки українських моряків, які були незаконно захоплені росіянами в Керченській протоці.

Про це сказав мер Києва Віталій Кличко під час засідання Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні в сесійній залі Київської міської ради встановлено прапор Військово-морських сил України на знак підтримки наших моряків, які перебувають в полоні Росії для привернення уваги світу до піратських і диких дій Російської Федерації", - сказав Кличко.

Мер наголосив, що цивілізований світ сьогодні повинен бути єдиним у своїх вимогах і добиватися звільнення українських моряків і повернення українських суден.

Читайте також: Кремль не йде на розмови про звільнення чи обмін наших моряків — Луценко

Як відомо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

У зв'язку з агресією в Азовському морі Україна також закликає світ посилити міжнародні санкції проти Росії.

Фото: kiev.klichko.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-