Цієї осені у Києві зафіксували вісім температурних рекордів

Цієї осені у Києві зафіксували вісім температурних рекордів

Укрінформ
Упродовж осені-2018 у Києві було зафіксовано вісім температурних рекордів.

Про це повідомляє у понеділок Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"Календарна осінь закінчилася, а метеорологічна зима завітала до столиці ще 13 листопада, коли середньодобова температура повітря стійко перейшла через 0°С у бік зниження. Це сталося на два тижні раніше кліматичної норми. За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського на проспекті Науки, середня температура повітря цьогорічної осені склала +9,4?С, що на 1,4°С вище за кліматичну норму, протягом сезону було зафіксовано 8 температурних рекордів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в обсерваторії, метеорологічна осінь виявилась короткою і тривала з 23 вересня по 12 листопада – лише 51 день, а найкоротшою залишається осінь 1919 року – лише 31 день.

Читайте також: Жовтень у Києві став одним із найтепліших за 137 років

Найхолодніше цьогорічної осені у Києві було 30 листопада, коли мінімальна температура під ранок опустилась до 11,4 градусів морозу, а найспекотніше – 3 вересня, коли максимальна температура після полудня досягла +31,9°С.

Опадів восени у Києві випало 95 мм, що відповідає 71% кліматичної норми. Недобір відбувся у листопаді, у якому випало лише 37% кліматичної норми, та жовтні – 51% кліматичної норми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-