У Києві відкрили виставку

У Києві відкрили виставку "Пробація. Можливості для змін"

Фото
Укрінформ
У Києві в Міжнародному центрі культури і мистецтв (“Жовтневий палац”) відкрили національну фотовиставку "Пробація. Можливості для змін".

На виставці представлені світлини та короткий опис історій 10 людей, які опинилися у конфлікті з законом і або проходять пробацію, або були ізольовані в місця несвободи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організатори зазначають, що мета виставки - привернути увагу громади до переваг служби пробації.

У Києві відкрили фотовиставку "Пробація. Можливості для змін" / Фото: Шамкін Данііл. Укрінформ

Посол Канади в Україні Роман Ващук на відкритті виставки наголосив, що "укріплення демократії, захист прав людини, сприяння становленню верховенства права в Україні є високопріоритетними питаннями”.

Він зазначив, що за підтримки уряду Канади відкрито 11 центрів пробації по всій Україні.

"Ми переконалися, що пробація працює. В Україні показник рецидивізму серед підлітків, які взяли участь у пробаційних програмах в тих центрах, є надзвичайно низьким і становить усього 2%. Це, я б сказав, кращий результат, ніж ми бачили в Канаді", - сказав Ващук.

Водночас заступник міністра юстиції Денис Чернишов зазначив, що представлені на виставці світлини - "це людські долі".

"Треба давати шанс і дійсно перш за все робити реабілітацію... Процес реабілітації та повернення їх (порушників - ред.) у суспільство. Це велика робота. І на офіцерів пробації покладається величезна місія", - сказав Чернишов.

Під час відкриття фотовиставки також презентували відеоролики про клієнтів пробації та ув'язнених виправних колоній.

Фотопроект підготовлено командою проектного офісу Міністерства юстиції України за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади та компанії Агрітім Канада Консалтинг в рамках канадського проекту "Експертна підтримка врядування та економічного розвитку" (EDGE).

У рамках Комунікаційної політики у напрямку популяризації пробації було проведено всеукраїнський конкурс "Успішні історії клієнтів пробації". Кожен відділ пробації мав виокремити кілька історій та подати на конкурс. З цих історій на участь у фотовиставці обрали 10 історій клієнтів пробації та ув'язнених виправних колоній.

Читайте також: У Кривому Розі люди з інвалідністю готують виставу за твором Керрола

Виставку раніше презентували в Дніпрі, Полтаві та Луцьку.

У Києві відвідати фотовиставку можна у приміщенні МЦКМ з 1 грудня до 10 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-