У столичному метро покажуть відеоролики про головні причини ДТП

У столичному метро покажуть відеоролики про головні причини ДТП

Укрінформ
У Київському метро 1 грудня запустять інформаційно-освітню кампанію «Стривай!», в рамках якої покажуть відео про найпоширеніші причини загибелі людей у ДТП.

Про це поінформувала на прес-конференції експерт з безпеки дорожнього руху, голова громадської організації Traffic Challenge Ольга Дробишева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ці ролики - це світова і європейська практика того, як потрібно боротися зі смертністю на дорогах. За статистикою 2017 року на дорогах України загинули близько 3,5 тисяч людей. Загалом є 5 головних причин загибелі людей у дорожніх аваріях, і якщо їх прибрати, то ми можемо цифру загибелі знизити до нуля", - сказала Дробишева.

Так, за її словами, серед основних причин загибелі людей у дорожніх аваріях є перевищення швидкості, водіння напідпитку, невикористання пасків безпеки та автокрісел для дітей, а також їзда без шолома мотоциклістами. Саме про ці причини розповідається в анімаційних роликах. 

Вона зазначила, що ці відеоролики проти травматизму та смертності в ДТП транслюватимуться на проекторах київського метрополітену, які розміщені на платформах станцій у місцях очікування пасажирами поїздів. 

Ролики показуватимуть з 1 по 31 грудня на станціях метрополітену, де найбільший потік людей. Зокрема, на станціях метро "Майдан Незалежності", "Хрещатик", "Театральна", "Льва Толстого", "Політехнічний інститут". 

"У Київському метрополітені за день проїжджає більше 1,3 млн людей. Це дуже велика кількість людей, яку ми можемо охопити, показавши ролики, і змінити їхню поведінку", - додала вона.

Інформаційно-освітня кампанія "Стривай!" створена Національною програмою з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді Traffic Challenge.

Читайте також: Мінрегіон хоче "острівці безпеки" на в'їздах до населених пунктів

За сюжетом роликів «бог», якого озвучив фронтмен гурту Dzidzio Михайло Хома, закликає водіїв та пасажирів не робити дурні: не перевищувати швидкість, не сідати за кермо у стані алкогольного сп’яніння, використовувати паски безпеки, автокрісла для дітей, одягати шоломи мотоциклістами.

Метою соціальної кампанії "Стривай!" є дія на упередження - інформувати населення про прості, але головні принципи власної безпеки на дорозі, а також роз'яснити суть правил, методів та засобів захисту від травмування та загибелі в ДТП. 

Соціальні відеоролики проекту «Стривай» також поширюватимуться у кінотеатрах, на телебаченні та інтернет-ресурсах. 

Ролики доступні для перегляду на каналі Traffic Challenge.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-