Порошенко і Гройсман стали першими пасажирами експреса до

Порошенко і Гройсман стали першими пасажирами експреса до "Борисполя"

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Володимир Гройсман стали першими пасажирами, які купили квитки та проїхалися швидкісним експресом до аеропорту "Бориспіль".

Про це глава держави повідомив під час запуску цього експреса в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ось перші квитки. Ми їхали не як Президент і Прем’єр-міністр, а як звичайні пасажири. Узяли квитки спокійно. При цьому хочу поскаржитися, що міністр інфраструктури (Володимир Омелян - ред.), глава Укрзалізниці (Євген Кравцов - ред.) та віце-прем'єр (Володимир Кістіон - ред.) їхати “зайцями". А ми єдині, хто чітко дотримувалися закону”, - пожартував Порошенко.

Він привітав українців із запуском цього виду транспорту та тих, хто працював над проектом. “Ви молодці. Бо хтось збирався це будувати за двадцять років, хтось збирався це будувати за 12 років, а коли питаю, за скільки років збудували, кажуть, що за 9 місяців. Це дуже гарний термін”, - сказав Президент.

Він зазначив, що вже через кілька годин пасажири зможуть швидко та зручно доїхати до аеропорту.

Порошенко вважає, що цей експрес вкрай необхідний, адже протягом останніх двох років на 30% зростає пасажиропотік аеропорту “Бориспіль”, а добиратися до нього досі будо дорого та незручно. “Інколи буває, що квитки на таксі чи квитки на автобус коштують дорожче, ніж квиток до Варшави. І цей квиток до Варшави - це добре, але ж треба із цим щось робити. І ми зараз перевірили, що за 80 грн, які я та Володимир Борисович (Гросман - ред.) самі сплатили (можна доїхати — ред.)... Перевірили, що це працює”, - сказав глава держави.

Порошенко і Гройсман стали першими пасажирами експреса до "Борисполя"/ Фото Михайла Палінчака

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що це черговий інфраструктурний проект, який дає абсолютно нову якість послуг для українських громадян. “Ми будуємо дороги, розвиваємо залізничне сполучення. Попереду маємо ще дуже багато роботи. Але ми знаємо, як її робити, і відповідально ставимося до тих завдань, які стоять перед нами”, - запевнив він.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 30 листопада, розпочинає роботу залізничний експрес з центру Києва до аеропорту "Бориспіль".

Читайте також: Укрзалізниця розповіла, де можна придбати квитки на експрес до "Борисполя"

Напередодні на Центральному залізничному вокзалі з'явився розклад експреса до аеропорту "Бориспіль".

Передбачено, що час руху потягу на ділянці Київ - "Бориспіль" становитиме 35-40 хвилин. Вартість проїзду - 80 грн.

На цьому маршруті передбачено курсування рейкових автобусів виробництва PESA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-