"Борги" без гарячої води: Кличко радить не платити, але перевірити

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що киянам не потрібно оплачувати платіжки за гарячу воду, якщо її не було. 

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо у вас не було гарячої води, а вам приходить рахунок на гарячу воду, то це несправедливо, і зрозуміло, що за це платити немає сенсу. Кожна людина, яка отримала такий рахунок - сплачувати не потрібно, але однозначно потрібно перевірити, звідки цей рахунок взявся... Можливо стався якийсь збій, помилки», - сказав Кличко

Читайте також: Відсутність гарячої води "вилилася" киянам у сотні гривень "боргу"

Він наголосив, що якщо людина не отримувала певний вид комунальних послуг, то за них платити не потрібно. 

Як повідомляв Укрінформ, у Києві з квітня цього року відсутнє гаряче водопостачання. Це було зумовлено тим, що Нафтогаз припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго". Подача гарячої води почала відновлюватись, починаючи з 15 жовтня.

Водночас ПАТ "Київгаз" у платіжках населенню за вересень донарахував суми за газ за весь період відсутності гарячої води у столиці, мотивуючи це тим, що корегування проводиться "на підставі акту теплопостачальної компанії, в якому фіксується строк відсутності гарячої води. Нараховується відповідно до постанови КМУ від 23 березня 2016 року, №203, якою передбачено норму споживання газу 5,4 м.куб на період відсутності гарячого водопостачання на одну особу (якщо не встановлено індивідуальний газовий лічильник). А за наявності гарячої води норма споживання на одну особу становить 3,3 м.куб."

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-