У Кличка не бачать сенсу давати киянам гарячу воду раніше за тепло

У Кличка не бачать сенсу давати киянам гарячу воду раніше за тепло

Укрінформ
Гарячу воду киянам буде включено разом з початком опалювального сезону, тобто, як тільки середньодобова температура зовнішнього повітря протягом трьох діб становитиме +8 С. Як стверджують в КМДА, відновлювати гаряче водопостачання раніше технологічно немає сенсу.

Про це заявив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко, повідомляє Дніпровська районна державна адміністрація в місті Києві.

«Фінальним етапом є необхідність затвердження Господарським судом м. Києва мирової угоди між НАК «Нафтогаз України» та КП «Київтеплоенерго», робочий варіант якої вже розроблений та підписаний сторонами. Після отримання ухвали суду можуть бути підписані договори на постачання газу та відповідно буде відновлена робота об'єктів теплогенерації. Таким чином, опалювальний сезон ми плануємо розпочати вчасно. Разом із теплом киянам буде відновлено надання послуги гарячого водопостачання, адже зараз розділяти ці послуги технологічно вже немає сенсу», - повідомив Науменко.

Він нагадав, що у поточному році міська влада припинила угоду з ПАТ «Київенерго», і столичний енергетичний комплекс повернено в управління місту: майно, яке з 2001 року перебувало у володінні та користуванні ПАТ «Київенерго» передане до КП «Київтеплоенерго», що стало виконавцем послуг із постачання теплової енергії та гарячої води у місті Києві.

Тривалий час велися складні переговори, питання було винесено на урядовий рівень і в ході цих перемовин боргові зобов'язання ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз України» було розкладено на три частини: штрафні санкції та пені, компенсація різниці в тарифах, яку держава заборгувала ПАТ «Київенерго» та відповідно повинна виплатити НАК «Нафтогаз», і власне заборгованість споживачів за спожиті послуги з теплопостачання та гарячого водопостачання.

Директор Департаменту пояснив, що для забезпечення підписання договору на постачання природного газу між НАК «Нафтогаз України» та КП «Київтеплоенерго» необхідно було зробити певні послідовні кроки, лише виконання одного пункту дозволяло розпочати інший.

Читайте також: Гарячій воді бути: суд затвердив мирову між Нафтогазом і Київтеплоенерго

Як повідомляв Укрінформ, Нафтогаз припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії «Київенерго».

Нафтогаз вимагав, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство «Київтеплоенерго», ставши правонаступником боргових зобов'язань КП «Київенерго». Місто ж наполягало на тому, що кияни не повинні сплачувати борги, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

Заборгованість Київенерго перед НАК "Нафтогаз" становить приблизно 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед Київенерго - приблизно 2,6 млрд грн. Водночас існує зобов'язання держави перед Київенерго - це різниця в тарифах в обсязі 729 млн грн. Саме цю суму (729,5 млн грн) Кабмін виділив на погашення заборгованості.

11 вересня Київрада ухвалила рішення про прийняття комунальним підприємством "Київтеплоенерго" боргів Київенерго перед Нафтогазом за умови, що Київенерго передасть КП джерела для погашення боргу.

10 жовтня 2018 року Господарський суд Києва затвердив мирову угоду між НАК «Нафтогаз» та КП «Київтеплоенерго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-