У Київенерго викупили все майно — до кущів та штучної ялинки

У Київенерго викупили все майно — до кущів та штучної ялинки

Укрінформ
Новостворене комунальне підприємство "Київтеплоенерго" викупило у свого попередника - ПАТ "Київенерго" - майно на 269,49 млн гривень.

Інформація про купівлю Київтеплоенерго майна у Київенерго оприлюднена в системі електронних торгів ProZorro.

Згідно з інформацією в ProZorro, угода була укладена 27 вересня 2018 року.

За 80,96 млн грн було придбано 200 транспортних засобів і машин.

Ще за 188,53 млн грн придбано 46 тис. одиниць майна, зокрема штучну ялинку за 7 тис. грн і кущі бузку по 15 грн.

Найдорожчою в переліку майна є гідромуфта 650 SVTL вартістю 4,34 млн грн, а також ділянка тепломережі від теплової камери TK404 до TK315 по вул. Саксаганського вартістю 3,67 млн грн та ділянка Т/М-9 від ТЕЦ №6 вартістю 3,66 млн грн.

Як повідомлялося, у 2016 році столична влада припинила дію угоди з Київенерго щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу міста Києва. Енергокомплекс повернувся у власність громади з боргами понад 5 млрд грн.

За борги приватної компанії "Київенерго" Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" не здійснює поставок газу комунальному підприємству "Київтеплоенерго", посилаючись на ст.22 Закону України "Про теплопостачання". З цієї причини кияни залишилися без гарячої води, в окремих районах - із квітня 2018 року.

Читайте також: Старт опалювального сезону: чиновники Києва очікують аварій і проблем

У квітні столична влада запропонувала Нафтогазу укласти мирову угоду з подальшим вирішенням спірних питань у суді. Проте нафтогазова компанія відмовилася від цієї пропозиції.

19 липня 2018 року Господарський суд Києва не задовольнив заяву ПАТ "Київенерго" про заміну боржника на комунальне підприємство "Київтеплоенерго" в справі про заборгованість за газ перед НАК "Нафтогаз України". На думку суду, ч. 3 ст. 22 закону "Про теплопостачання" в частині правовідносин, в яких кінцевим власником попереднього і нового користувача теплових мереж є різні особи, суперечить статтям 13, 41, 61 Конституції України. Відповідно, суд не застосував ст. 22 закону "Про теплопостачання" до цих правовідносин. Позиція юристів Київтеплоенерго полягала в тому, що ст.22 Закону України "Про теплопостачання"не може бути застосована в цьому випадку, оскільки Київенерго володіло тепловими мережами столиці за угодою, на яку стаття закону не поширюється.

Київський апеляційний господарський суд підтвердив попереднє рішення про невизнання комунального підприємства правонаступником боргу компанії «Київенерго».

Паралельно у провадженні в судах знаходяться позови міста до Нафтогазу про визнання договорів на поставку газу укладеними. У свою чергу, Нафтогаз подав зустрічний позов, в якому вимагає від Київтеплоенерго визнати себе наступником усіх боргів Київенерго.

Як повідомив радник мера Києва Дмитро Білоцерківець, розгляд позову міста має відбутися 10 жовтня 2018 року. Після цього може бути підписана мирова угода.

Радник мера Києва пояснив, що в разі підписання такої угоди буде потрібно ще 5 днів, щоб вона набула чинності, і ще деякий час - на залагодження технічних питань з відновлення гарячого водопостачання в столиці.

Наприкінці серпня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд допоможе Києву у вирішенні проблемних питань з теплом і гарячим водопостачанням, які виникли через заборгованість ПАТ "Київенерго" перед Нафтогазом. Зокрема, Кабмін ухвалив рішення виділити столиці для погашення 729,5 млн гривень боргів, що утворилися через різницю у тарифах. Станом на початок жовтня, за даними столичної влади, кошти перераховані не були.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-