У Києві запустили двомовний аудіотур Бабиним Яром

У Києві запустили двомовний аудіотур Бабиним Яром

Укрінформ
У Києві відтепер можна скористатися аудіогідом для екскурсії "Трагедія Бабиного Яру".

Про це під час прес-конференції розповів один із розробників аудіотуру та засновник проекту «Інтересний Київ» Арсеній Фінберг, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Для кожного доступний офіційний туристичний додаток міста, який називається Kyiv City Guide. Цей додаток наразі є двомовним - українською та англійською мовами. У ньому представлено вже 14 різних турів містом, і якраз у цьому додатку відсьогодні доступний тур, який називається "Бабин Яр", - зазначив Фінберг.

Як він пояснив, щоб прослухати запис, потрібно завантажити аудіогід як мобільний додаток на свій смартфон. "Українську версію цього додатку озвучувала радіоведуча Соня Сотник, англійську версію також озвучували професійні радіоведучі. Окрім аудіо також можна почитати сам текст екскурсії двома мовами", - розповів розробник. 

За його словами, тривалість екскурсії на кожній локації становить 5-7 хвилин, а загальна тривалість аудіотуру - 45 хвилин. Зокрема, екскурсія включає зупинки у місцях, пов'язаних із трагедією. Розповідається про історію місцевості, трагедію Бабиного Яру (вбивства євреїв, ромів, хворих, українських патріотів, священиків упродовж 1941-1943 рр.), історію Лук'янівського єврейського кладовища, сучасну меморію Бабиного Яру.

"У маршруті є 7 локацій з фотографіями, які відображаються на карті. У цьому турі представлені не тільки розповіді про трагедію єврейського народу, а також є згадки про катастрофу ромів та розповіді про Куренівську трагедію (що сталася 1961 р. - ред.)", - зауважив Фінберг. 

Він також зазначив, що аудіотур планується перекласти німецькою та івритом.  

За словами начальника управління туризму та промоції КМДА Антона Тараненка, додаток Kyiv City Guide включає ексклюзивні маршрути унікальними місцями столиці. 

Читайте також: "Дорогою смерті": у Києві вшанували пам'ять загиблих у Бабиному Яру

"Сьогодні Kyiv City Guide - це не просто мобільний додаток, це ваш гід у місто Київ з історією визначних місць. Понад 10 тисяч скачувань за останні два роки, а аудиторію цього додатку на 65% складають іноземці", - сказав Тараненко.

Аудіогід для екскурсії "Трагедія Бабиного Яру" створений завдяки співпраці німецько-українського проекту "Вчимося пам'ятати", Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства та екскурсійного бюро "Інтересний Київ". 

Аудіотур розміщений в офіційному туристичному додатку Києва для смартфонів Kyiv City Guide.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-