У Києві затримали чоловіка, що

У Києві затримали чоловіка, що "замінував" власний будинок

Укрінформ
У Солом'янському районі Києва зловмисник повідомив поліції про вибуховий пристрій у його квартирі. Було проведено евакуацію жителів будинку, проте сигнал виявився хибним.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Вчора до чергової частини Солом’янського району столиці надійшло повідомлення про те, що у квартирі на вулиці Івана Пулюя знаходиться вибуховий пристрій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час огляду багатоповерхівки та прилеглої території правоохоронці проводили евакуацію мешканців будинку. У результаті перевірки жодних небезпечних предметів та речовин не виявили. Проте у помешканні чоловіка, який телефонував у поліцію, правоохоронці виявили макети саморобних пристроїв із побутових предметів, які не становлять жодної загрози.

Читайте також: У центрі столиці затримали "мінера"-іноземця

Працівники поліції затримали власника оселі, який повідомив про загрозу вибуху. Ним виявився 37-річний місцевий мешканець, який раніше затримувався за злочини, пов'язані з наркотиками. 

Зловмисника затримано, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до шести років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-