Спершу борги - потім газ: Коболєв сказав, коли буде угода з Київтеплоенерго

Спершу борги - потім газ: Коболєв сказав, коли буде угода з Київтеплоенерго

Укрінформ
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" готова підписати із комунальним підприємством "Київтеплоенерго" угоду про постачання газу відразу після завершення процесу передачі цьому КП боргів від ПАТ "Київенерго".

Про це у коментарі журналістам заявив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Борги, згідно із законом України, мають бути передані на нову компанію. Як тільки буде завершено процес переведення усіх зобов'язань, які вимагаються законом, Нафтогаз буде готовий підписувати угоду. Я вітаю крок, який зробила Київрада. Ми чекаємо на це переведення. Ми, як Нафтогаз, зацікавлені цю проблему вирішити найближчим часом. Наскільки я розумію, Київрада нещодавно підтримала цю позицію", - сказав Коболєв.

Як повідомлялося, Нафтогаз припинив постачання газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго". 

Нафтогаз вимагав, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство "Київтеплоенерго", ставши правонаступником боргових зобов'язань комерційного підприємства "Київенерго". Місто ж наполягало на тому, що кияни не повинні сплачувати борги, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

Читайте також: Кличко анонсував повернення гарячої води — Київрада визнала борг перед Нафтогазом

Заборгованість Київенерго перед НАК "Нафтогаз" становить приблизно 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед Київенерго - приблизно 2,6 млрд грн. Водночас існує зобов'язання держави перед Київенерго - це різниця в тарифах в обсязі 729 млн грн. Саме цю суму (729,5 млн грн) Кабмін виділив на погашення заборгованості.

У вівторок, 11 вересня, Київрада ухвалила рішення про прийняття комунальним підприємством "Київтеплоенерго" боргів Київенерго перед Нафтогазом за умови, що Київенерго передасть КП джерела для погашення боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-