Дуальна освіта сприятиме працевлаштуванню безробітних

Дуальна освіта сприятиме працевлаштуванню безробітних

Укрінформ
За сприяння Київського міського центру зайнятості понад 140 безробітних пройшли навчання та працевлаштовані на КП «Київпастранс».

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Київського міського центру зайнятості.

«Комунальне підприємство «Київпастранс» є давнім партнером і клієнтом служби зайнятості. А зі створенням нового структурного підрозділу у службі зайнятості - відділу організації рекрутингу та партнерства, посприяло ще більш тісній співпраці. Адже тут понад рік активно користується новітніми послугами», - зазначили у службі зайнятості.

За кошти служби зайнятості навчально-курсовий комбінат комунального підприємства «Київпастранс» здійснює навчання безробітних за напрямками: водій трамвая, тролейбуса та автобуса.

«Ми пропонуємо нашим безробітним перелік курсів, за якими вони проходять навчання. Наразі є попит на навчання за робітничими спеціальностями, адже це нагальна проблема у місті Києві, і саме «Київпастранс» є одним із лідерів з працевлаштування безробітних з робітничими професіями», - зазначила заступник начальника відділу організації профорієнтації та профнавчання Лариса Качан.

Вона повідомила, що у цьому році впроваджується новітня форма навчання з елементами дуальної освіти і «Київпастранс» також бере участь у цьому освітньому проекті.

«Дуальність, на нашу думку, передбачає більшу взаємодію освітньої та виробничої сфери з підготовки кваліфікованих кадрів певного профілю. Основним завдання дуальної форми навчання є усунути основні недоліки традиційних форм і методів навчання майбутніх кваліфікованих робітників, подолати розрив між теорією і практикою, освітою й виробництвом, та підвищити якість підготовки кваліфікованих кадрів з урахуванням вимог роботодавця», - підкреслила Качан.

Водночас, директор навчально-курсового комбінату комунального підприємства «Київпастранс» Валентина Штукерт повідомила, що на підприємстві здійснюється навчання за професіями: водій тролейбуса, водій  трамвая, водій категорії «D», водій категорії «B», після якого можливе працевлаштування на КП «Київпастранс». Вона наголосила, що навчання через службу зайнятості здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Читайте також: Роботодавці отримують компенсації за працевлаштування переселенців

«Ми займаємося підвищенням та відновленням класу водіїв, проводимо навчання та тренінги для контролерів пасажирського транспорту і навчання контролерів-касирів, кондукторів. Варто наголосити, що ми отримали атестацію Міністерства освіти і науки України, тобто маємо ліцензії, і ми не автошкола, ми є навчальний заклад», - наголосила Штукерт.

Вона додала, що на підприємстві навчаються учасники АТО, малозабезпечені категорії громадян. За їхнє навчання сплачує держава.

За інформацією Київського міського центру зайнятості КП «Київпастранс» та його філіями надано 1755 вакансій, з яких понад 140 укомплектовані за допомогою служби зайнятості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-