Боляче, але необхідно: Садовий прокоментував розпуск

Боляче, але необхідно: Садовий прокоментував розпуск "Самопомочі" у Київраді

Укрінформ
Лідер партії "Об'єднання "Самопоміч", міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував розпуск фракції цієї політичної сили у Київраді: він вважає ситуацію болючою, але необхідною.

Про це Садовий написав на своїй сторінці у Facebook.

"Депутати Київради взяли участь в невеликому епізоді великої корупційної схеми. Київська фракція «Самопомочі» розпущена. Якщо ми хочемо іншої, нової України, у нас немає іншого вибору, як позбуватись найменших ознак недоброчесності. Інакше нічого не вийде. Це боляче, але це правильно", - зазначив він.

Він також подякував Наталії Манойленко - депутату Київради від «Самопомочі», яка першою звернула увагу на корупційну загрозу у фракції.

"Ми зробили все можливе, аби подальших подій не сталось. Але вони відбулись. Наслідки були неминучі", - наголосив лідер "Самопомочі".

Сама Манойленко написала, що була заскочена суворим вироком партії щодо депутатів нашої фракції. "Прикро за колег Вадима Васильчука, Сергія Харчука, Олексія Руденка, лідера фракції Сергія Гусовського, які є доброчесними, порядними, свідомими людьми, які пожертвували величезну кількість сил, життєвого часу, здоров'я для того, щоб зробити місто кращим, побороти корупцію, прийняти важливі для киян рішення. В той же час, я не можу оминути "питання Романа Марченко". Я вважаю, що окрім юридичного аспекту, тут є моральний аспект. Не може депутат, якого було обрано до Київради після подій Революції Гідності... "протягувати" рішення для вирішення власних земельних питань. Просто не має морального права", - вважає Манойленко.

Водночас вона зауважила, що не підтримувала рішення про розпуск фракції, і висловила надію, що з часом колишні соратники зможуть знову об'єднатися.

Читайте також: У Київраді оголосили про розпад "Самопомочі"

Як повідомлялось, минулого тижня виконавчий комітет "Самопомочі" виключив депутатів Київради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука із лав партії за завдання шкоди репутації цієї політичної сили. У “Самопомочі” заявили, що вказані депутати підтримали рішення Київради про виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у Києві, які, як стверджують у партії, він же раніше і захопив. Загальна площа ділянок становить понад 1,4 га. 

У вівторок, 11 вересня, Гусовський оголосив про розпуск фракції “Самопомочі» у Київраді та припинення її діяльності. Він також анонсував створення у міській раді нової депутатської групи, до якої увійдуть колишні члени фракції “Самопомочі”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-