"Самопоміч" звернеться до НАБУ та НАЗК через земельний скандал у Києві

Укрінформ
Об'єднання "Самопоміч" звернеться до правоохоронних органів задля проведення перевірки дій чотирьох депутатів Київради на предмет корупційної складової виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка 14 земельних ділянок у місті Києві.

Про це голова Київської міської партійної організації "Об’єднання "Самопоміч" Оксана Сироїд повідомила журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі висновки про дії, що приймалися на користь депутата Романа Марченка, були передані контрольній комісії партії, яка в свою чергу передала це виконавчому комітету. Сьогодні ці всі висновки зібрані і будуть передані до НАБУ, до НАЗК та інших органів правопорядку для того, щоби було проведено відповідне слідство та встановлено, чи є в цих діях ознаки корупційної діяльності або злочину. Також ми підготуємо позови щодо скасування рішень про виділення земельних ділянок Марченку і повернення їх у комунальну власність Києва", - пояснила Сироїд.

Водночас вона наголосила, що виконавчий комітет партії прийняв рішення про ініціювання процедури відкликання за народною ініціативою депутата Романа Марченка.

Читайте також: "Самопоміч" виключила чотирьох депутатів Київради, Гусовський - з-поміж них

"Стосовно решти депутатів, які голосували за ці рішення, незалежно від того, були вони партійними чи не партійними, ми дали їм час для того, щоб вони визначилися зі своєю позицією. Якщо ці люди готові будуть визнати відповідальність за це рішення, ми готові будемо співпрацювати з ними далі. Якщо ні, то стосовно всіх цих людей також буде ініційована процедура відкликання", - додала Сироїд.

Як повідомлялося, Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука виключили з Об’єднання "Самопоміч" за завдання значної шкоди репутації цієї політичної сили.

Напередодні прес-служба політсили зазначала, що ці депутати підтримали рішення Київської міської ради щодо виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка 14 земельних ділянок у місті Києві, які попередньо були незаконно ним же захоплені. Загальна площа всіх захоплених ділянок становить понад 1,4 га.

При цьому Роман Марченко використовував свій депутатський мандат для реалізації ймовірно корупційних схем із земельними ділянками у Києві.

У свою чергу, частина депутатів фракції на чолі з Сергієм Гусовським тривалий час не вживали жодних дій та заходів для запобігання таким голосуванням та недопущення шкоди для репутації партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-