Керівника підрозділу Київпастрансу судитимуть за хабар у 165 тисяч

Керівника підрозділу Київпастрансу судитимуть за хабар у 165 тисяч

Укрінформ
Київська прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт відносно керівника підрозділу Київпастранс, викритого на хабарі у 165 тис. гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства

"Київська місцева прокуратура № 2 спрямувала до суду обвинувальний акт відносно начальника одного зі структурних підрозділів комунального підприємства "Київпастранс", який вимагав та отримав від представника приватного підприємства неправомірну вигоду в сумі 165 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, вказані кошти посадовець вимагав від представників приватної фірми за не перешкоджання у вивезенні майна, яке зберігалося в орендованих приміщеннях КП "Київпастранс", а також за погашення особистих боргових зобов'язань вказаного посадовця перед цієї ж фірмою.

Для здійснення злочинних намірів чиновник залучив знайомого адвоката, який виступив посередником між ним та підприємцями.

Читайте також: На хабарі затримали двох керівників відділу закупівель аеропорту "Бориспіль"

Посадовця та його спільника-адвоката викрили безпосередньо після перерахування грошових коштів.

Дії чиновника кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою), посередника - за ч. 5 ст. 27 ч.3 ст. 368 (пособництво одержанню службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт відносно згаданих осіб скеровано до суду для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-