Укравтодор уклав договір на розробку ТЕО концесійної дороги Київ - Біла Церква

Укравтодор уклав договір на розробку ТЕО концесійної дороги Київ - Біла Церква

Укрінформ
Служба автомобільних доріг у Київський області за результатами відкритих тендерних процедур уклала договір з проектною організацією на розробку техніко-економічного обгрунтування концесійної автомобільної дороги Київ - Біла Церква.

Згідно з календарним планом кінцевий термін розробки документа - грудень 2019 року, повідомляє прес-служба Укравтодору.

"Орієнтовна довжина нової автомагістралі категорії 1-А становитиме близько 50 км, орієнтовна вартість об’єкту – 7,5 млрд грн. Дорога буде проходити через Києво-Святошинський, Обухівський, Васильківський та Білоцерківський райони", - йдеться у повідомленні.

У лютому цього року Верховна Рада ухвалила закон про будівництво доріг за принципом концесії. Законом передбачається, що на умовах концесії можуть будуватися та експлуатуватися тільки нові дороги державного значення. Рішення про проведення концесійного конкурсу приймає Кабінет міністрів, в якому, зокрема, зазначаються технічні параметри автомобільної дороги, базові фінансові показники надання автомобільної дороги в концесію, граничний термін, на який надається концесія, граничний розмір компенсацій концесіонеру, маршрут альтернативного безкоштовного проїзду. Концесійні платежі зараховуються до Державного бюджету та використовуються відповідно до порядку спрямування коштів державного дорожнього фонду.

Читайте також: Столична влада затягує старт будівництва транспортної розв’язки біля Києва – Укрдорінвест

Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство автомобільних доріг України і французька будівельна компанія Bouygues Travaux Publics SAS 25 червня 2018 р. у Парижі підписали меморандум щодо підготовки попереднього ТЕО концесійних проектів будівництва та експлуатації автомобільних доріг. Французькі партнери підготують попереднє ТЕО концесійних проектів будівництва та експлуатації автомобільної дороги Київ - Біла Церква (за новим напрямком) та першої черги Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва (за новим напрямком від автомобільної дороги М-06 Київ - Чоп до автомобільної дороги М-05 Київ - Одеса).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-