У Києві відбудеться

У Києві відбудеться "Забіг у вишиванках"

Укрінформ
На День Незалежності у Києві, на Русанівській набережній, зранку стартує «Забіг у вишиванках».

Про це на прес-конференції повідомив автор ідеї - майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Олександр Кузін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“24 серпня, у День Незалежності, на Русанівській набережній, 8 - це біля пам'ятника Гоголю - о 9:00 відбудеться забіг. На одному місці старт і фініш”, - сказав Кузін.

Він уточнив, що дитячий забіг розпочнеться о 9:00, а основний призначено на 10:30.

За словами ініціатора, метою заходу є поширення патріотичного настрою серед українців, залучення населення до регулярних занять фізичною культурою і спортом, створення позитивного іміджу України у світі.

Кузін поінформував, що у рамках забігу передбачені наступні дистанції: для маленьких дітей до 7 років — дистанція на 100 м, для старших дітей — дистанція на 500 м. 

“Наступна дистанція, вона благодійна, для всіх бажаючих, 1 кілометр. Зібрані кошти від неї підуть на закупівлю спортивного одягу для прифронтової дитячо-юнацької спортивної школи”, - уточнив він.

Як він додав, дистанції на основному забігу, який почнеться о 10:30, - це 5 і 10 км.

“Старт і фініш у одному місці відбувається, це Русанівська набережна, 8. Бігти будемо у бік мосту Патона по набережній і назад”, - підкреслив він.

Читайте також: На генеральну репетицію параду військові одягнуть парадну форму

Кузін також зазначив, що реєстрація на забіг ще відкрита, зареєструватися й обрати дистанцію можна на сайті.

“З середи на четвер закриємо реєстрацію через сайт, але з четверга на місці старту і фінішу буде видача стартових номерів - з 12 до 9 вечора і де можна буде зареєструватися, наприклад перехожим”, - додав він.

Ініціатор також уточнив, що у стартовий пакет на забіг у 1 км входить вишиванка, яка видається кожному учаснику забігу на цій дистанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-