Про остаточні рішення проблеми боргів Київенерго поки не йдеться - КМДА

Про остаточні рішення проблеми боргів Київенерго поки не йдеться - КМДА

Укрінформ
КМДА, Нафтогаз та Київенерго продовжують переговори задля напрацювання «дорожньої карти», яка дозволить визначити структуру боргу за газ, механізм погашення, частку штрафних санкцій та пені.

Про це інформує прес-служба КМДА.

«Для врегулювання питання заборгованості перед НАК «Нафтогаз» за спожитий природний газ, що виникла за період дії угоди міста і ПАТ «Київенерго», тривають багатосторонні переговори за участю представників уряду, Київської міської державної адміністрації, НАК «Нафтогаз» та ПАТ «Київенерго», - йдеться у повідомленні.

Під час цієї роботи напрацьовується «дорожня карта» щодо визначення структури боргу, механізму погашення, частки нарахованих штрафних санкцій та пені. 

«Про остаточно прийняті рішення поки не йдеться», - наголосили у КМДА.

Як повідомляв Укрінформ, для забезпечення функціонування ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 міська влада на початку серпня закупила газ у приватного постачальника за комерційною ціною 10,2 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

Читайте також: Коболєв заявляє, що Київ переплатив за газ приватним компаніям

Як повідомлялося, Нафтогаз припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії “Київенерго”. Цей борг становить майже 5 мільярдів гривень, із них 1,2 мільярда гривень - борги по пені і штрафам, 3,8 млрд - борги населення і юридичних осіб.

Нафтогаз вимагає, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство “Київтеплоенерго”, ставши правонаступником боргових зобов'язань комерційного підприємства “Київенерго”. Місто ж наполягає на тому, що кияни не повинні сплачувати, зокрема, борги по штрафах і пені, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-