Купол Ради “укріплюють” до повернення депутатів, працюють у три зміни

Купол Ради “укріплюють” до повернення депутатів, працюють у три зміни

Фото
Укрінформ
Основні ремонтно-реставраційні роботи на склепінні будівлі Верховної Ради вланується завершити до початку пленарних засідань у вересні, тож ремонтники працюють цілодобово у три зміни.

Про це розповів головний фахівець відділу організації будівництва управління справами Верховної Ради Віктор Яремчук, повідомляє прес-служба парламенту.

"Представники фірми працюють 24 години у три зміни по 20 чоловік для прискорення процесу. Загалом же задіяно до 100 працівників разом з розробниками проекту, економістами та деревообробниками", - йдеться у повідомленні.

Ремонт купола Верховної Ради

Яремчук запевнив, що основна частина робіт буде завершена до початку пленарних засідань - буде повністю замінено скло, очищені та пофарбовані металеві конструкції.

Читайте також: Купол Ради хочуть реставрувати за 7,5 мільйона

Наразі склепіння Верховної Ради накрито синьою плівкою для захисту від дощів і вітру. Сталеві конструкції очищені від бруду, іржі та старої фарби. Більше половини старого армованого скла знято. Залізний каркас, до якого кріпитимуть нове покриття, обробляють захистом від корозії.

Ремонтникам нині заважає лише спека - металеві конструкції розігріті до 50 градусів. Крім того, труднощі становлять і великий обсяг ручної роботи, складна прирізка скла, режимний характер об'єкту.

Зазначається, що склепіння складається з восьми великих секторів, вкритих новими скляними армованими віконцями. Матеріали постачає фірма-підрядник ТОВ «Будівельно-реставраційна фірма «Відродження», яка має досвід реставраційних робіт і працювала на Маріїнському палаці. Зокрема, скло привезене з Польщі.

За словами представника підрядної організації ТОВ будівельно-реставраційна фірма «Відродження» Андрія Жилинського, старе армоване скло, що покривало площу понад 600 кв.м, зношене більш ніж на 85%. «Іноді шибки кришилися буквально від дотику працівників. Однак життю парламентаріїв це не загрожувало. Адже завдяки особливості цього матеріалу скло лише тріскалося, а не розсипалося», - сказав він.

У цьому зв'язку перший заступник керівника Апарату - керуючий справами Петро Боднар заявив, що ремонт на даху Верховної Ради потрібен був передусім для безпеки та збереження історичної споруди, а не для краси. За його словами, за роки незалежності ремонт покрівлі парламенту не проводився.

Відповідно до умов укладеного договору на закупівлю та виконання необхідних робіт загальною вартістю у 7000,061 тис. грн роботи мають бути виконані не пізніше 10 грудня.

Український парламент побудовано за проектом архітектора Володимира Заболотного. Будівлю почали зводити у 1936 році, а завершили влітку 1939-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-