Київенерго з 1 серпня передає дві ТЕЦ в управління міській владі

Київенерго з 1 серпня передає дві ТЕЦ в управління міській владі

Укрінформ
ПАТ "Київенерго" з 1 серпня передає ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, а також сміттєспалювальний завод "Енергія" в управління комунального підприємства "Київтеплоенерго".

Про це повідомила в Facebook прес-служба ПАТ "Київенерго".

"Згідно з рішенням Київради, 31 липня закінчується дія продовженої угоди між компанією «Київенерго» і КМДА на управління енергооб'єктами комунальної власності - двома столичними теплоелектроцентралями ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, а також єдиним в Україні сміттєспалювальним заводом «Енергія». Сьогодні о 24:00, після фіксації показників газових лічильників підприємств, відповідні протоколи будуть передані новому керуючому - комунальному підприємству «Київтеплоенерго», - повідомили в прес-службі Київенерго.

Як нагадали в Київенерго, угоду на управління столичним енергокомплексом було підписано між ПАТ «Київенерго» та КМДА у 2001 році. Її дія закінчилася 31 грудня 2017 року і була продовжена за рішеннями Київради відповідно до етапів передачі майна. На першому етапі в кінці опалювального сезону 2017/2018 років міському комунальному підприємству «Київтеплоенерго» були передані тепломережі, котельні і районні теплостанції, а також переведено близько 4 тис. персоналу Київенерго. НАК "Нафтогаз України" відмовився підписати з новим підприємством договір на постачання газу, оскільки підприємство не взяло на себе борги за газ, накопичені Київенерго. Частина киян залишилися без гарячої води.

Читайте також: Вода і світло для киян: Кличко каже, що підготувалися до різних сценаріїв

На другому етапі передачі КП «Київтеплоенерго» приймає в управління ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які забезпечують тепловою енергією близько 60% киян, а також сміттєспалювальний завод «Енергія», що утилізує близько 25% твердих побутових відходів столиці і забезпечує опаленням та гарячою водою 300 столичних житлових багатоповерхівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-