В Україні призупинив роботу єдиний сміттєспалювальний завод

В Україні призупинив роботу єдиний сміттєспалювальний завод

Укрінформ
Сміттєспалювальний завод «Енергія» припинив у неділю прийом сміття у зв'язку із закінченням 31 серпня дії угоди київської влади з компанією «Київенерго».

Про це повідомляє прес-служба «Київенерго» в Facebook.

«У зв'язку із закінченням 31 серпня дії угоди київської влади з компанією «Київенерго» єдиний сміттєспалювальний завод «Енергія», що діє в Україні, припинив сьогодні прийом сміття», - йдеться в повідомленні.

«Київенерго» зазначає, посилаючись на завод, що запасів твердих побутових відходів у кількості близько 10 т, достатньо для забезпечення планової праці до 31 липня.

«А з 1 серпня завод переходить в управління міської влади як об'єкт комунальної власності», - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Київенерго каже, що не може обігріти всіх. Вимагає у держави грошей

Згідно з повідомленням, тепла, отриманого під час спалювання сміття заводом, достатньо, щоб забезпечити опалюванням і гарячою водою близько 300 багатоповерхівок.

Також наголошується, що на сьогодні завод переробляє близько 25% обсягу твердих побутових відходів життєдіяльності Києва.

«В цілому в 2001-2017 рр. «Київенерго» інвестувало в теплове господарство столиці більше ніж 3,2 млрд грн, з них 2,9 млрд грн - в 2013-2017 рр., після входження компанії до складу ДТЕК. Інвестиції були направлені в капремонти і реконструкцію комунального майна», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в травні цього року завершилася 16-річна угода між КМДА і ПАТ «Київенерго». Місто повертає під контроль близько сотні тисяч об'єктів теплоенергетичного комплексу з метою його подальшої модернізації і відновлення для поліпшення якості послуг для населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-