Київрада вирішила долю артефактів з Поштової

Київрада вирішила долю артефактів з Поштової

Укрінформ
Київрада ухвалила за основу проект рішення щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі.

За це рішення проголосувало 68 депутатів з 97 присутніх на засіданні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі депутати продовжили розглядати деякі правки до згаданого проекту. Після їх розгляду документ щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі, мають ухвалити в цілому.

Як повідомлялось, спільний проект рішень «Про організаційно-правові заходи щодо збереження пам'ятки археології місцевого значення «Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (ХІ-ХІХ ст.) на Поштовій площі в місті Києві» та музеєфікації об'єктів культурної спадщини» був напрацьований після консультацій між Кличком та Гусовським. Вони закликали виступити усі 5 фракцій у Київраді співавторами проекту вказаного рішення.

19 квітня 2018 року Київрада у першому читанні підтримала проект рішення про створення музею на Поштовій площі, де на місці зведення підземного ТРЦ були знайдені цінні артефакти часів Київської Русі.

Читайте також: У Київраді побилися через музей на Поштовій

Цим проектом рішення пропонується ініціювання припинення інвестиційного договору з ТОВ «Хенсфорд-Україна»; передачу недобудови у власність міста; проведення якісних археологічних досліджень; проведення конкурсу на кращий проект майбутнього музею; створення повноцінного сучасного музею археології Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-