Клімкін закликав Київраду не

Клімкін закликав Київраду не "трамбувати" Поштову торгівлею

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав Київраду ухвалити рішення про створення музею на Поштовій площі задля збереження півторатисячолітньої історії Києва.

Про це Клімкін написав у Twitter.

"Закликаю Київраду ухвалити гідне рішення щодо Поштової площі і не трамбувати торгівлею та розвагами більше ніж півторатисячну історію Києва. Не так давно під Михайлівською площею хотіли збудувати паркінг для авто. Тоді історію захистили. Необхідно захистити і нині!", - написав Клімкін.

Читайте також: У Київраді побилися через музей на Поштовій

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні у четвер Київська міська рада не підтримала під час голосування в другому читанні проект рішення про створення музею на Поштовій площі, де на місці підземного ТРЦ були знайдені цінні артефакти часів Київської Русі. Після чого у кулуарах міської ради сталися сутички за участю активістів та представників Нацдружин, які заблокували вихід з сесійної зали. 

Як повідомлялося, 19 квітня Київміськрада у першому читанні підтримала проект рішення про створення музею на Поштовій площі, де на місці зведення підземного ТРЦ були знайдені цінні артефакти часів Київської Русі.

Цим проектом рішення пропонувалося: ініціювання припинення інвестиційного договору з ТОВ «Хенсфорд-Україна»; передачу недобудови у власність міста; проведення якісних археологічних досліджень; проведення конкурсу на кращий проект майбутнього музею; створення повноцінного сучасного музею археології Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-