"Газовий конфлікт" у столиці: Київрада чекає пояснень від керівника Нафтогазу

Укрінформ
Київська міська рада очікує на виступ на пленарному засіданні керівника НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва щодо ситуації з відключенням гарячої води у Києві. 

Про це під час брифінгу поінформував заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Нафтогаз відключив Києву гарячу воду. Нафтогаз, незважаючи на те, що це державна компанія, шантажує звичайних киян, що в них не буде гарячої води, електрики, і не розпочнеться опалювальний сезон. Нафтогаз зайняв позицію терориста, незважаючи на бажання київської влади вступати в переговори", - сказав Прокопів. 

Він наголосив, що столична влада вимагає від Нафтогазу повернути киянам гарячу воду. 

"Ми запросили сьогодні голову правління Нафтогазу для доповіді перед депутатським корпусом, перед киянами для того, щоб він мав можливість пояснити таку позицію. У випадку, якщо він не бажає йти на переговори і не бажає спілкуватися безпосередньо з представниками громади Києва, у нас не буде іншого виходу, ніж вдаватися до радикальних дій. І Нафтогаз повинен розуміти, що, заблокувавши Київ, він тим самим блокує свою роботу, як структура, яка працює в місті Києві", - зазначив Прокопів. 

Читайте також: У Кличка заявляють про шантаж Нафтогазу: Київ не братиме на себе чужі борги

Як повідомлялося, раніше представники столичної влади заявили, що Нафтогаз відмовляється поставляти газ для Київтеплоенерго, намагаючись перекласти борги Київенерго на нового надавача послуг.

НАК "Нафтогаз України" наполягає на сумі заборгованості у розмірі 4,8 млрд грн. Близько 1,2 млрд грн із цієї суми - штрафи і пеня.

Тим часом більша частина Києва залишається без гарячої води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-