Капремонт столичного мосту Метро обіцяють наступного року

Капремонт столичного мосту Метро обіцяють наступного року

Оновлено
Укрінформ
У Київській міській державній адміністрації запевнили, що панікувати щодо мосту Метро не треба, оскільки його капітальний ремонт відбудеться наступного року.

Про це на сторінці у Facebook повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Стан мосту Метро визначено як "четвертий", тобто - обмежено працездатний», - зазначив Давтян, посилаючись на результати обстеження Державного науково-дослідницького інституту будівельних конструкцій у 2015-2016 рр.

Він зазначив, що обстеження встановило, що до моменту аварійності ще 6 років (із часу проведення цього обстеження). «Тобто теоретично ми маємо встигнути зробити капітальний ремонт до 2022 року», - зазначає заступник голови КМДА.

Він додав, що було проведене комплексне обстеження, розроблена проектно-кошторисна документація, яка зараз проходить експертизу. Результати її очікуються у серпні 2018 року.

Читайте також: Столична влада покарає комунальників за сміттєві баки біля "Стіни Пам'яті"

«Після отримання позитивних результатів експертизи потрібно буде 6 місяців на розробку документації. Після цього можна розпочинати капремонт. За планом, виконання капітального ремонту відбудеться наступного року. Термін будівництва - 2 роки», - зазначив Давтян.

Як повідомляли ЗМІ, київський міст Метро, яких проходить через річку Дніпро, може обвалитися у будь-який момент, якщо міська влада не проведе його реконструкцію найближчим часом.

Співавтор проекту мосту Метро Георгій Росновський в інтерв'ю «Громадському Радіо» заявив, що міст Метро, побудований у 1965 році, може впасти в будь-який момент.

За його словами, капітальний ремонт не допоможе, потрібна реконструкція мосту і необхідно поступово розбирати дорогу авторуху, розбирати деякі конструкції, і замість двох смуг робити по три смуги. Росновський нагадав, що  рух по мосту важкого транспорту заборонили вже років десять як, але загрози, вважає він, не зникли. "У мене є інші матеріали обстеження, де чітко написано, що міст Метро може впасти в будь-який момент абсолютно несподівано", — додав він.

Росновський стверджує, що якщо міст почне валитися, то впаде повністю. «Почне в одному місці, і, як доміно, піде по всіх прольотах», — заявив він.

Міст Метро — перший метроміст через Дніпро в Києві. Разом з Русанівським мостом з'єднує правобережну частину Києва з Русанівкою, Лівобережним масивом, Воскресенкою, Лісовим масивом, зоною відпочинку — Гідропарком. На правому березі Дніпра міст завершує станція «Дніпро» Київського метрополітену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-