В

В "Артеку" дітям презентували "професії майбутнього"

Фото
Укрінформ
Київський міський центр зайнятості провів у МДЦ "Артек" у Пущі-Водиці профорієнтаційний захід у форматі імпровізованого профорієнтаційного містечка "Місто майбутнього".

Участь у заході взяли 500 дітей з усієї України та 11 навчальних закладів Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Профорієнтація в "Артеку". Фото Київського міського центру зайнятості

«Сьогодні наша цільова аудиторія - це 500 дітей, які приїхали у цей табір зі всієї України. Наразі у нас проходить ярмарок професій, залучено 11 навчальних закладів. Всі ці навчальні заклади мають на меті популяризувати професії і проводити різноманітні майстер-класи для визначення майбутнього школярів», - зазначив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич. 

За його словами, з січня по квітень 2018 року отримали профорієнтаційні послуги майже 60 тисяч осіб. Зокрема, 44,9 тисячі - це особи, що навчаються та бажають змінити роботу, з них 30,4 тис. - учні шкіл, а також 15 тисяч безробітних.

На території імпровізованого містечка Київська міська служба зайнятості розгорнула мобільний центр профорієнтації, де учні шкіл мали змогу пройти профдіагностичне тестування для визначення майбутньої професії. 

Презентовано професії майбутнього, проводилися ділові профорієнтаційні ігри та демонстрація відеороликів про професії. 

Читайте також: Гройсман хоче, аби центри зайнятості боролися з міграцією

Крім цього, навчальні заклади презентували школярам професії, яких навчають у цих вишах, та розповідали про умови вступу.

Для учнів провели понад 40 майстер-класів. Дітям продемонстрували хімічні досліди, провели урок з виготовлення залізної троянди та поштових листівок. Школярам розповідали про робототехніку, авіамоделювання, радіомеханіку, аерокосмічні системи управління та інше. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-