Без зміни тарифу ремонт столичного транспорту неможливий – Київпастранс

Без зміни тарифу ремонт столичного транспорту неможливий – Київпастранс

Укрінформ
У Києві близько третини всього транспортного парку потребує сьогодні капітального ремонту.

Про це заявив генеральний директор КП "Київпастранс" Дмитро Левченко під час прес-брифінгу щодо перегляду діючих тарифів на проїзд у громадському транспорті столиці.

"Згідно з підрахунками наших економістів, ми не зможемо уникнути збільшення тарифу, адже головними цілями діяльності нашого підприємства є безпечні та комфортні перевезення пасажирів. А це потребує належного утримання та оновлення рухомого складу, що вимагає додаткових коштів", – зазначив Левченко.

Він додав, що за останній рік стрімко зросла вартість основних показників, які формують собівартість перевезення, тому економічно обгрунтований тариф на 2018 рік складає 8,77 грн на проїзд трамваєм, тролейбусом, автобусом та 15,47 грн на проїзд міською електричкою.

"Підвищення тарифів на електроенергію призвело до зростання витрат на електроенергію в 1,16 рази. Стрімке зростання цін на дизпаливо в 1,24 рази, а також зростання цін на основні матеріали, запасні частини та комплектуючі, необхідні для утримання та ремонту рухомого складу, не могли не позначитись на формуванні тарифу на проїзд", – зазначив гендиректор.

Він наголосив і на необхідності підвищення заробітної плати працівникам підприємства, яка наразі не є конкурентоспроможною та в 1,6 рази менша за середню зарплатню у Києві, що призвело до браку професійних кадрів.

Читайте також: У Києві з 14 липня квиток у транспорті здорожчає вдвічі

"Станом на травень недокомплект водіїв транспорту у звичайному режимі руху становить більш ніж 700 осіб", - підсумував Левченко.

Як повідомляв Укрінформ, з 14 липня заплановано встановити нові тарифи на проїзд у міському громадському транспорті. Вартість проїзду за проїзними квитками на місяць та безконтактними картками коштуватиме від 6,3 гривень за одну поїздку. Вартість разової поїздки становитиме 8 гривень.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-