На прострочених продуктах у школах Києва постачальники

На прострочених продуктах у школах Києва постачальники "намили" 5 мільйонів

Укрінформ
Поліція Києва розслідує кримінальне провадження за фактом постачання неякісних продуктів харчування до шкіл та дитячих садочків.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"На даний час у слідчих достатньо підстав вважати, що товариство, яке займалося поставками прострочених продуктів, привласнило більше 5 600 000 гривень. Триває досудове розслідування", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у поліції, торік у грудні до Солом’янського управління поліції звернулися представники громадської організації із заявою про перевірку постачання до навчальних закладів столиці неякісних продуктів харчування. Заявники вказали, що товариство, яке виграло тендер на постачання продуктів у школи, садочки та інші державні установи, не виконує умови договорів. Зокрема, його представники за власним бажанням та без попереджень перестають привозити продукцію.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Під час розслідування було отримано інформацію про внесення товариством до тендерної документації завідомо недостовірних відомостей. Наприклад, адреси складських приміщень, виробничих і пакувальних потужностей, постачальників продукції, медичних документів працівників є фіктивними та не відповідають дійсності.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці отримали документи щодо поставки товариством до садочків макаронів із мишачими екскрементами, а поставлений твердий сир був прострочений. А м`ясо, термін придатності якого згідно із Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних закладах становить 48 годин, поставляють лише раз на тиждень. Це унеможливлює його включення до раціону дітей та призводить до змін у меню, наголосили у поліції.

Читайте також: На Вінниччині у дитсадку отруїлися восьмеро дітей

На декількох об’єктах правоохоронці вилучили зразки поставленої товариством продукції, які було відправлено на дослідження. Результати експертизи показали, що продукти не відповідають державним стандартам.

"Таким чином, є підстави вважати, що посадові особи товариства протягом 2016-2018 років легалізували кошти на загальну суму понад 5 600 000 гривень, більша частина яких є державними. Це стало можливо у результаті внесення до тендерної документації завідомо неправдивих відомостей та в подальшому поставки неякісної продукції до садочків, загальноосвітніх закладів та інших державних установ", - зазначають у поліції.

Триває досудове розслідування. Зловмисникам загрожує до п'яти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомлялося, 2017 року під час перевірок у садочках і школах фахівці Держпродспоживслужби встановили випадки постачання неякісних продуктів. Зокрема,  в один з дитсадків Києва замість вершкового масла суб’єктом господарювання був завезений молоковмісний спред, який заборонено для використання в Україні (понад 50% немолочних жирів).

Такі факти були зафіксовані ще у 7 дитсадках столиці. За цим фактом поліція порушила кримінальну справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-