"Труханів острів" у Києві хочуть оголосити ландшафтним заказником

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати погодили проект рішення “Про оголошення ландшафтним заказником місцевого значення "Труханів острів".

Про це повідомили у прес-службі столичної міської ради.

"Проект рішення спрямований на збереження цінних природних комплексів та представників острівної флори і фауни столиці. Також оголошення "Труханового острова" ландшафтним заказником місцевого значення  сприятиме оздоровленню довкілля", - йдеться у повідомленні.

Запропонований проект рішення передбачає оголошення  території островів Труханів та Міжмостний орієнтовною площею 27,44 га  ландшафтним заказником місцевого значення. Землекористувачами цієї території є КП "Дарницьке лісопаркове господарство" та КП "Плесо".

Читайте також: У Кам'янці оживуть магічні легенди

Територія, що входить до створюваного ландшафтного заказника, представлена 14 озерами та листяним лісом, а також значною групою рідкісних видів рослин і тварин, які внесені до Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі та Червоної книги України. Крім того, надання статусу природно-заповідного фонду унеможливить використання цих земель для забудови та меліорації.

Проект рішення також має розглянути постійна комісія Київради з питань екологічної політики. Потім документ винесуть на пленарне засідання Київської міської ради. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-