У Києві спіймали валютного шахрая, який міняв папірці на гроші

У Києві спіймали валютного шахрая, який міняв папірці на гроші

Укрінформ
Правоохоронці затримали киянина за шахрайство при обміні валюти.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

“До управлінь столичної поліції надійшло кілька заяв громадян про аферистів із обміну валют. Оперативники карного розшуку разом із працівниками слідчого управління проаналізували звернення потерпілих та зробили висновок: зловмисники діяли за новою схемою обману”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У поліції розповіли про правила оформлення європротоколу при ДТП

Як поінформував співробітник слідчого управління київської поліції Сергій Руденко, шахраї через Інтернет домовлялися із клієнтом про обмін валюти за вигідним курсом. При цьому чоловіки не витрачали кошти на обладнання пункту обміну валют, а призначали зустріч просто на вулиці та міняли гроші у салоні автомобіля, однак замість справжніх купюр підсовували звичайні папірці. 

“Після комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронці дізналися про зустріч із можливими аферистами, а на місці події побачили, що оборудка схожа на раніше описану потерпілими у шахрайствах", - додав Руденко.

Правоохоронці встановили, що за попередньою домовленістю підприємець приїхав на зустріч, після чого сів у вказаний автомобіль. Там відбувся обмін іноземної валюти, при цьому чоловік отримав ретельно запаяну упаковку із гривнями на суму 200 тисяч. Кілька окремих купюр шахрай навіть продемонстрував комерсанту, але щойно клієнт вийшов із салону, автомобіль рушив із місця.

Оперативники зупинили машину та затримали підозрілого «валютчика». У нього вилучили понад 10 тисяч доларів, які він «обміняв» підприємцю, а у потерпілого вилучили звичайні папірці, які він отримав від зловмисника.

Потерпілі вже впізнали затриманого. Загалом його обгрунтовано підозрюють у вчиненні шести аналогічних злочинів. Суми, якими заволоділи фальшиві валютчики, коливаються від 5-ти до 20-ти тисяч доларів.

Затриманий – 25-річний раніше не судимий киянин, який пересувався на орендованому автомобілі із викраденими державними номерами.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення. Суд арештував чоловіка із правом внесення застави у розмірі 500 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-