Київрада перенесла засідання через відсутність кворуму

Київрада перенесла засідання через відсутність кворуму

Укрінформ
Засідання Київради, яке мало відбутися у вівторок 20 березня перенесли через відсутність кворуму у сесійній залі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Відповідно до частини 1, статті 33 регламенту Київради у зв'язку з відсутністю кворуму оголошую про перенесення розгляду питань пленарного засідання від 22 лютого на четвер 22 березня на 10 год. Пленарне засідання, заплановане на 15 березня, переноситься на 22 березня, 14 годину," - сказав секретар Київради Володимир Прокопів. 

Також секретар Київради запросив голів фракцій на погоджувальну раду. 

Зокрема, перед початком засідання, запланованого на 10.00 20 березня, депутати від фракції "Свобода" повідомили про те, що блокуватимуть роботу Київради через те, що не було виконано їхніх вимог щодо розслідування інциденту, який стався 9 березня на вулиці Половецькій, де у результаті нападу постраждали кияни, а також депутати Юрій Левченко та Святослав Кутняк. 

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня фракція "Свобода" заблокувала трибуну Київради. Мер Києва Віталій Кличко попросив депутатів зайняти свої місця і запевнив, що кожен матиме можливість для виступу у рамках регламенту сесії. Після чого депутати вимкнули меру мікрофон та заблокували роботу сесії. 

Мер Києва оголосив перерву у роботі сесії Київради. 

Читайте також: Кличко наголосив, що всі винні у сутичці на Татарці мають бути покарані

Нагадаємо, 9 березня на вулиці Половецькій у Шевченківському районі Києва під час демонтажу незаконних гаражів стався конфлікт за участю депутатів.

Зокрема, за даними поліції, працівники благоустрою, відповідно до припису, проводили демонтаж гаражів, коли туди прибули народний депутат Левченко і депутат Київради Кутняк, які намагалися кинути пляшку із займистою сумішшю. У результаті виникла сутичка, яку припинили правоохоронці. 

У поліції зазначили, що після цього депутати поїхали з місця події і не зверталися із заявою про побиття. Повідомлення від лікарів теж не надходило. 

Пізніше у поліції повідомили про затримання сімох учасників сутички та порушення кримінальної справи за статтею "хуліганство". 

Водночас Кутняк у Facebook написав, що Левченка побили до втрати свідомості на акції проти забудови в Києві.

Він повідомив, що відвіз Левченка до лікарні.

Обидва депутати є представниками партії «Свобода».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-