Університет Богомольця пояснив, чому відрахував студентку з Туркменістану

Університет Богомольця пояснив, чому відрахував студентку з Туркменістану

Заява
Укрінформ
У Національному медичному університеті ім. Богомольця сприятимуть розслідуванню зникнення студентки з Туркменістану Мукаддас Насирлаєвої.

Відповідна заява розміщена на сайті вишу.

"Університет докладає максимум зусиль, щоб сприяти встановленню обставин зникнення Мукаддас 30 січня. Ми не знаємо, що сталося з Мукаддас і де вона зараз. Не втрачаючи надії, ми ставимося до інформації ЗМІ максимально серйозно. Медичний університет імені Богомольця всіляко сприятиме правоохоронним органам у розслідуванні зникнення Мукаддас Насирлаєвої. Керівництво університету надасть для цього всю необхідну інформацію в межах компетенції", - йдеться у заяві.

В університеті зазначили, що студентка була відрахована через порушення міграційного законодавства, оскільки термін дії її візи закінчився 17 грудня 2017 року.

"До цього часу Насирлаєва не оформила посвідку і не виїхала до Туркменістану, щоб отримати нову візу. 18 січня медичний університет повідомив про розірвання контракту з Мукаддас Насирлаєвою на підставі порушення студенткою міграційного законодавства, 24 січня їй було вдруге особисто повідомлено про підписання наказу про відрахування з університету, оскільки ситуація не змінилася", - повідомили у навчальному закладі.

В університеті запевняють, що зацікавлені в тому, щоб всі обставини у цій справі якнайшвидше було встановлено, і закликали ЗМІ уникати будь-яких маніпуляцій щодо зникнення колишньої студентки НМУ до оголошення офіційних результатів слідства.

Читайте також: Біля університету Богомольця - акція через самогубство студентки з Туркменістану

Як повідомлялося, у Києві поліція порушила кримінальну справу за фактом доведення до самогубства 19-річної студентки Туркменістану.

У столичній прокуратурі зазначили, що за оприлюдненою у ЗМІ інформацією, на такий вчинок дівчину могли підштовхнути труднощі, які виникли в неї під час навчання в університеті, та непорозуміння із його керівництвом.

Водночас у туркменській діаспорі заявили, що зникла студентка Національного медуніверситету імені Богомольця Муккадас Насирлаєва стрибнула з мосту у Києві після того, як деканат відмовився видати їй заяву, необхідну для продовження посвідки на проживання в Україні.

Столичні водолази проводять роботи з пошуку студентки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-