Київрада відібрала у забудовника землю в історичній частині Подолу

Київрада відібрала у забудовника землю в історичній частині Подолу

Укрінформ
Депутати Київської міської ради під час пленарного засідання 8 лютого розірвали договір оренди земельних ділянок в урочищі Гончари-Кожум’яки на вулицях Воздвиженській, Гончарній, Дегтярній і Кожум’яцькій у Подільському районі. 

Про це інформує прес-служба Київради. 

“Забудовник зазначеної земельної ділянки не погодив, відповідно до законодавства, історико-містобудівне обгрунтування цієї забудови, і це є грубим порушенням Закону України про охорону культурної спадщини. Відповідно, ділянка, яка належить до земель, що входять до історичного ареалу Києва, на сьогоднішній момент грубо, цинічно і з порушеннями забудовується. Це неприпустимо”, - сказав співавтор відповідного рішення, депутат Київради Андрій Странніков. 

Читайте також: У Києві пронумерують всі стовпи

Земельні ділянки знаходяться в Центральному історичному ареалі, в межах археологічної зони, ландшафтної охоронної зони, а також у межах археологічного заповідника та Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ» та архітектурного заповідника «Місто Володимира». Окрім того, ця територія входить до території пам'ятки ландшафту та історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долини р. Дніпра», в межах пам'ятки археології - культурний шар Подолу, культурний шар ремісних слобод Гончари та Кожум'яки ІХ-ХVІІ ст.

Проект рішення про розірвання договору оренди було підготовлено у зв’язку з численними зверненнями мешканців мікрорайону «Воздвиженка» у Подільському районі та громадських організацій щодо проведення сумнівних робіт з будівництва за адресою: вул. Дегтярна, 2-4 у Подільському районі.

Рішення підтримали 63 депутати Київради.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-