У Києві пронумерують всі стовпи

У Києві пронумерують всі стовпи

Укрінформ
Депутати Київської міської ради прийняли рішення, відповідно до якого географічну орієнтацію у столиці покращать, пронумерувавши опори зовнішнього освітлення та електромереж.

Про це інформує прес-служба КМДА. 

«Схожий історичний досвід є в іншого європейського міста з насиченим історичними подіями життям – Праги. У столиці Чехії існує система нумерації вуличних ліхтарів, яка, після низки прецедентів створення новоназваних вулиць, проспектів і бульварів, допомагає працівникам служб, поліцейським, таксистам точно і швидко ідентифікувати потрібну локацію. Кожен зі стовпів міста промаркований унікальним номером. У разі надзвичайної події, коли результат вирішують секунди, диспетчеру тієї чи іншої служби повідомляється номер найближчої опори. Поліція, швидка допомога, пожежники – всі користуються цією нумерацією», – зазначив автор проекту рішення, депутат Київради Олександр Пабат.

Читайте також: Київрада дала назви 8 новим вулицям

Рішення передбачає створення схожої системи і в Києві. Це покращить геолокацію в місті та підвищить ефективність роботи служб термінового виклику. Виконавчий орган Київради протягом трьох місяців має розробити та затвердити Єдину систему нумерації опор зовнішнього освітлення та електромереж Києва.

Рішення підтримали 68 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-