Київрада розгляне петицію про знесення каплиці УПЦ МП

Київрада розгляне петицію про знесення каплиці УПЦ МП

Укрінформ
Київська міська рада взяла до розгляду петицію щодо знесення незаконної каплиці Української православної церкви Московського патріархату на території Національного музею історії України.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

"Електронна петиція “Вирішити питання знесення незаконної споруди-каплиці УПЦ МП-Десятинного чоловічого монастиря Пресвятої Богородиці на території Національного музею історії України (далі НМІУ)” набрала необхідну кількість голосів та прийнята до розгляду", - йдеться у повідомленні.

Цю петицію підтримали 10 тис. 584 особи, при мінімально необхідних 10 тисячах.

Читайте також: Мінкульт: каплиця біля Десятинної церкви у Києві - незаконна

Київський міський голова Віталій Кличко уже доручив постійній комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, а також профільному заступнику голови КМДА і виконавчому органу Київради (КМДА) розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор звернення В'ячеслав Толпига зазначає, що територія на якій незаконно побудована споруда-каплиця УПЦ МП, належить до особливо цінних земель історико-культурного призначення. Окрім того, за словами ініціатора, територія є пам'яткою історії національного та місцевого значень.

Із повним текстом петиції можна ознайомитись за тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-