Комісія Київради пропонує замість ТЦ збудувати на Поштовій музей

Комісія Київради пропонує замість ТЦ збудувати на Поштовій музей

Укрінформ
Постійна комісія Київської міської ради з питань власності одностайно підтримала проект рішення про розміщення музею на ділянці прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (ХІ-ХІХст.) на Поштовій площі.

Про це повідомляє прес-служба Київради. 

"Існує інвестор, який фінансує роботи, і це передбачає функціонування багатофункціонального торговельного комплексу. І власник там, за великим рахунком, зараз відсутній, бо навіть не оформлена земля. Мова йде про принципове і фундаментальне питання для столиці - стати власником цього об'єкту і розмістити там повноцінний музей історії міста Києва", - зазначив ініціатор проекту рішення, депутат Київради Сергій Гусовський. 

Відповідно до проекту комунальна організація “Музей історії міста Києва” має оформити право постійного користування земельними ділянками орієнтовною площею 0,83 га, що розташовані в межах вулиці Набережно-Хрещатицької, Набережного шосе, Боричевого узвозу та Володимирського узвозу. Там пропонується розмістити музей. А для цього необхідно припинити договір з інвестором будівництва підземного ТРЦ на Поштовій площі, аби прийняти об’єкт незавершеного будівництва до комунальної власності. 

Читайте також: Віталій Кличко показав, як змінився Київ протягом року

Крім цього, документ передбачає укладання угоди між Музеєм історії міста Києва та Державним підприємством “Центр археології Києва Інституту археології НАН України” про продовження виконання археологічних робіт. У документі також ідеться про необхідність відкритого міжнародного конкурсу на найкращий проект майбутнього музею археології та історії Києва. 

Проект рішення також має розглянути постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування. Після цього документ винесуть на пленарне засідання міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-