Столична служба зайнятості з початку року працевлаштувала 279 осіб з інвалідністю

Столична служба зайнятості з початку року працевлаштувала 279 осіб з інвалідністю

Фото
Укрінформ
Із початку 2017 року послугами столичної служби зайнятості скористалися понад тисячу осіб з інвалідністю, з них 279 осіб отримали роботу. 

Про це Укрінформу повідомили у Київському міському центрі зайнятості.

«За 11 місяців 2017 року послугами столичної служби зайнятості скористалися близько 1105 осіб з інвалідністю, з них 279 - працевлаштовані, 5 - отримали одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності, 69 - пройшли професійне навчання за направленням служби зайнятості», - йдеться у повідомленні. 

Столична служба зайнятості надає широкий спектр послуг і турбується про те, щоб ці послуги були доступні усім, хто їх потребує, в тому числі і людям з інвалідністю. 

Так, з метою допомоги особам з інвалідністю підвищити їх конкурентоспроможність на ринку праці, а також щоб допомогти дітям з інвалідністю визначитись з майбутньою професією та навчити планувати своє майбутнє, Київський міський центр зайнятості провів заходи під назвою «Декада зайнятості для осіб з інвалідністю».

Протягом місяця співробітники столичної служби зайнятості навчали зареєстрованих осіб з інвалідністю складати резюме, відео резюме, спілкуватись з роботодавцем, допомагали побороти страх перед співбесідою та адаптуватись до роботи в колективі.

 Також служба зайнятості залучала до співпраці соціальних партнерів, які розповідали про можливості допомоги людям з інвалідністю, про спектр послуг, які надаються, організовували міні-ярмарки вакансій, де були представлені вакансії для людей з інвалідністю. 

Читайте також: У РЄ закликали боротися проти гендерної нерівності на робочих місцях

Крім цього, спеціалісти профорієнтації проводили виїзні консультації до шкіл, де навчаються діти з інвалідністю, та організовували екскурсії на підприємства, а також до філій Київського міського центру зайнятості. 

У період проведення «Декади зайнятості для осіб з інвалідністю» було залучено майже 700 осіб, з них 37 учасників АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-