Київрада затвердила детальний план території на Дорогожичах

Київрада затвердила детальний план території на Дорогожичах

Укрінформ
Київська міська рада затвердила проект детального плану території в межах вулиць Дорогожицької, Мельникова, Якіра, Сім'ї Хохлових у Шевченківському районі столиці.

Відповідне рішення підтримали 75 депутатів, повідомляє прес-служба Київради.

"Територія відповідного ДПТ складає 91,9 га. Проектом передбачається формування території житлової багатоквартирної забудови з навчальними дошкільними та загальноосвітніми закладами площею 12,0 га", - йдеться у повідомленні. 

Також запроектовано житлову багатоповерхову та громадську забудову площею 22,6 га в складі інноваційного парку (UNIT CITY).

Зокрема, передбачена реконструкція дошкільного навчального закладу № 470 по вул. Якіра, 14-а в Шевченківському районі Києва зі збільшенням місткості до 280 місць. Також буде зведено дошкільний навчальний заклад на 120 місць.

Передбачається будівництво нової загальноосвітньої школи на 990 учнівських місць з басейном та спортивно-оздоровчим комплексом та початкової школи на 360 учнівських місць для повного забезпечення потреб в закладах освіти для існуючої та проектної кількості населення, яке передбачено проектними розрахунками.

Житлову забудову пропонується здійснювати секційними будинками висотою від 8 до 17 поверхів, окремі односекційні будинки - 25 поверхові.

Всі запроектовані будинки мають підземні паркінги. Згідно з проектом забудови, приміщення громадського призначення (аптеки, магазини тощо) розміщуватимуться на перших поверхах житлових будинків. Передбачено 3 амбулаторії з можливістю прийому в кожній близько 100 відвідувачів за зміну.

Читайте також: У Києві створять понад два десятки нових скверів

В межах житлової забудови кварталів пропонується озеленення території, влаштування нових скверів та благоустрій існуючих, створення дитячих майданчиків, місць відпочинку та інше. Передбачається розміщення інноваційного парку (UNIT CITY) – комплексу будівель та споруд житлового та громадського призначення. 

“Зазначений інноваційний парк стане центром інноваційних ІТ-технологій, або «Силіконовою долиною» у Києві, яка дозволить готувати ІТ-професіоналів світового рівня. В складі забудови будуть розміщені будівлі з приміщеннями для навчання та опанування ІТ-технологій, закладами громадського харчування, офісними приміщеннями”, - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-