Київрада затвердила Концепцію Статуту територіальної громади Києва

Київрада затвердила Концепцію Статуту територіальної громади Києва

Укрінформ
Київська міська рада затвердила Концепцію Статуту територіальної громади міста Києва.

За відповідне рішення проголосували 75 депутатів Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ця Концепція відкриє нову дискусію - якому управлінню бути в Києві, чи бути нам такими як Прага і Лондон, чи бути зі своєю київською автентичністю. На ці питання дасть відповідь новий Статут", - зазначив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

За його словами, на сьогоднішній день чинний Статут міста Києва є застарілим і потребує повного перегляду та викладення у новій редакції. 

"Я хочу наголосити, що це ще не статут, це лише Концепція. На підставі тих базових засад, які закладені в Концепції, буде розроблятися сам Статут", - додав він. 

Резніков зауважив, що над документом працювали науковці, експерти, громадське середовище. Концепція пропонує виписати систему муніципального управління Києва. 

Читайте також: Загадка від Київської влади: Що на три метри вище і вшестеро дорожче?

У Концепції також передбачено запровадження інституту громадського уповноваженого територіальної громади з питань захисту їхніх прав - муніципального омбудсмена. А за дотриманням прав дітей і підлітків пильнуватиме дитячий омбудсмен.

Крім цього, Концепція має на меті врегулювати окремим розділом поняття «Публічний простір», юридично визначити та закріпити його в Статуті як один із інструментів розвитку та створення позитивного іміджу міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-