У Києві відкриють виставку

У Києві відкриють виставку "Загублені території"

Укрінформ
Інститут Адама Міцкевича та Odesa//Batumi Photo Days в рамках польсько-української співпраці у сфері розвитку фотографії представлять 16 листопада експозицію  колективу SPUTNIK Photos "Загублені території. Фантом. (LTA6)".

Про це повідомляє Польський Інститут у Києві. 

"Виставка відкриється у Малій галереї Мистецького Арсеналу 16 листопада і триватиме до 10 грудня 2017 року. Архів Втрачених Територій (Lost Territories) – це відправна точка для цілого ряду виставочних концепцій колективу SPUTNIK Photos. Колектив був створений у 2006 році фотографами зі Словаччини, Польщі та Білорусі і використовує особистий досвід своїх учасників як основу для аналізу соціально-політичних процесів та соціокультурних явищ у колишніх радянських республіках. Вивчаючи та документуючи те, як країни колишнього Східного блоку розвинулися та трансформувалися, протягом останнього десятиліття був згенерований значний фотографічний архів", - ідеться в повідомленні.

Члени колективу – визнані фотографи з Польщі та Центрально-Східної Європи, переможці важливих міжнародних нагород, таких як World Press Photo та Pictures of the Year. Учасники колективу разом організували кількадесят виставок по всьому світу; проекти були представлені на фестивалях фотографії та в міжнародних журналах.

В Україні над Архівом працювала куратор та засновник фестивалю Odesa//Batumi Photo Days - Катерина Радченко разом з колективом SPUTNIK Photos. Результатом співпраці стала виставка “Фантом”, до якої увійшли роботи Рафала Мілаха, Яна Брикчинського, Андрія Ліанкевіча, Міхала Лучака, Агнєшки Райсс, Адама Паньчука та Андрія Балко.

Читайте також: У Вінниці покажуть виставку репродукцій польського художника "Норблен Чарторийських"

Експозиція в Києві зібрала роботи, які відтворюють ідею формування ідеального соціального простору, ставить під сумніви тривалу життєздатність таких систем та візуалізує трансформації в країнах пострадянського блоку.

Проект організований ГО “Мистецькі Мандри” та фестивалем Odesa//Batumi Photo Days, за підтримки Інституту Адама Міцкевича/Culture.pl* (Варшава, Польща), в партнерській співпраці з Малою Галерею Мистецького Арсеналу та Польським Інститутом y Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-