Київраді пропонують перейменувати сквер під посольством РФ на честь Окуєвої

Київраді пропонують перейменувати сквер під посольством РФ на честь Окуєвої

Укрінформ
На сайті Київської міської ради з'явилася петиція з пропозицією найменувати сквер біля посольства РФ на честь Героя України Аміни Окуєвої. 

Відповідну петицію зареєстровано 31 жовтня на сайті міськради. 

"Скверу в Солом'янському районі біля Посольства Російської Федерації на перетині Повітрофлотського проспекту і вулиць Сурикова та Богданівської присвоїти ім'я загиблої від рук російських диверсантів 30 жовтня 2017 року Героя України Окуєвої Аміни Вікторівни", - йдеться у тексті петиції. 

Наразі зібрано 133 підписи з 10 тисяч, необхідних для розгляду.

Читайте також: Геращенко повідомив деталі вбивства Окуєвої: Нападників було двоє

Як повідомляв Укрінформ, увечері 30 жовтня невідомі обстріляли автомобіль Окуєвої поблизу селища Глеваха Київської області. Внаслідок замаху Окуєва загинула на місці, а її чоловік, Адам Осмаєв, дістав поранення. Невідомі, які скоїли напад на активістів Осмаєва та Окуєву, зникли на авто у невідомому напрямку.

Раніше на колишніх бійців-добровольців Окуєву та її чоловіка Осмаєва вже був замах. 1 червня на Подолі в Києві нападник назвався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч, а потім у машині вистрілив в Осмаєва, після чого Окуєва вистрілила у відповідь. Після замаху Окуєвій та Осмаєву надали державну охорону. Після того, як закінчився термін охорони, їм запропонували його продовжити, однак Окуєва та Осмаєв відмовилися.

Аміна Окуєва - чеченський доброволець із батальйону «Київ-2», лейтенант ВДВ Збройних сил України. Брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону «Київ-2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-