"Вертолітний майданчик Януковича" вже у власності держави - ГПУ

Укрінформ
Гелікоптерний майданчик на Парковій дорозі в центрі Києва у п'ятницю передано в управління державному підприємству «Фінансування інфраструктурних проектів».

Про це повідомила у Facebook прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"У зв`язку з перешкоджанням державному підприємству у виконанні дій по забезпеченню нормальної роботи цього об’єкту, сьогодні, 27.10.2017 року, прокуратурою міста Києва з виходом на об`єкт здійснено дії щодо передачі майна у безпосереднє управління державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів», - написала вона.

Сарган нагадала, що прокуратурою Києва проводиться досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Досудовим розслідуванням установлено, що Київською міською радою без погодження з Верховною Радою України, в порушення вимог ст. 150 Земельного кодексу України та без одержання попередньої згоди Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО про наміри забудови, прийнято рішення “Про передачу земельних ділянок, які розташовані на Парковій дорозі у Печерському районі м. Києва ТОВ “Амадеус КО” для будівництва та обслуговування об'єктів інженерної та транспортної інфраструктури на Парковій дорозі у Печерському районі м. Києва”, яким для ТОВ “Амадеус КО” передано вказану ділянку в оренду на 25 років.

Читайте також: Захоплення вертолітного майданчика у Києві: націоналісти сказали, коли підуть

В ході досудового розслідування слідчими прокуратури столиці отримано ухвалу Апеляційного суду міста Києва стосовно накладення арешту на майно ТОВ «Амадеус Ко» та передачі його державному підприємству «Фінансування інфраструктурних проектів» для організації охорони, відповідального зберігання, проведення поточних ремонтів, обслуговування, підтримання їх у належному стані.

Раніше націоналісти з "Національного корпусу", ВО "Свобода" та "Правого сектору" заявили, що взяли під свій контроль "вертолітний майданчик Януковича". Активісти вимагали повернути споруду у державну власність, провести відкритий конкурс щодо її цільового призначення, провести незалежну та відкриту оцінку всього комплексу, включаючи вартість землі та інше, запровадити дієвий механізм, за яким вкрадені кошти, вкладені в будівлю, почнуть приносити користь громаді.

17 жовтня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що вертолітний майданчик перебуває в управлінні державного підприємства "Фінансування інфраструктурних проектів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-