Чиновник міграційної служби “заробляв” на біометричних паспортах

Чиновник міграційної служби “заробляв” на біометричних паспортах

Укрінформ
На Київщині затримано посадовця міграційної служби, який вимагав та одержував хабара за вирішення питань про прискорення процедури видачі біометричних паспортів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 3 спільно з працівниками УЗЕ у місті Києві та слідчим відділом Деснянського управління поліції задокументовано протиправну діяльність головного спеціаліста Вишгородського районного відділу УДМС у Київській області, який вимагав та одержував неправомірну вигоду за вирішення питань про прискорення процедури видачі біометричних паспортів громадян України для виїзду за кордон», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали чиновника під час одержання від громадянина 6000 гривень неправомірної вигоди. Раніше у рамках досудового розслідування зловмисник вже отримав 3000 гривень, що зафіксовано у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій, зазначили в прокуратурі.

Читайте також: ВРП відсторонила суддю, який пропонував Холодницькому хабар

Дії службовця кваліфіковано за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та відсторонення від посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-