У поліції Києва сказали, що буде вандалам за мурал із Іваном Павлом ІІ

У поліції Києва сказали, що буде вандалам за мурал із Іваном Павлом ІІ

Укрінформ
За фактом образливих написів на будинку з муралом Папи Івана Павла ІІ в Києві поліція розпочала кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Дії зловмисників слідчі кваліфікують за статтею 161 Кримінального кодексу України: Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в поліції, вчора до Печерського управління поліції надійшло повідомлення про те, що розфарбовано стіну будинку на бульварі Марії Приймаченко.

"На місці події поліція зафіксувала даний факт та встановила, що написи на стіні з'явилися у ніч з п'ятниці на суботу", - зазначають правоохоронці.

Читайте також: Виставку «Папа свободи», присвячену Св. Івану Павлу ІІ, відкриють 15 жовтня у Києві

Слідчі встановлюють осіб, причетних до правопорушення, за яке передбачено до п’яти років обмеження волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві вандали залишили антипольські написи на будинку № 2 на бульварі Марії Приймаченко, де в неділю за участю мера Києва та послів Польщі та Ватикану в Україні планується урочисте відкриття муралу з образом святого Іоанна Павла ІІ. Зокрема, вандали намалювали свастику, а також польські написи "стерти це" (usunac to), "Польська собача кров" у різних інтерпретаціях (Polska psa krew, Psa polski krew), "уніати не пройдуть" (Unia nie przejdzie)

Після фіксації поліцією акту вандалізму комунальні служби Печерського району Києва усунули ці написи.

Це черговий в цьому році акт вандалізму, який трапився в Україні проти польських місць. Зокрема, у січні-березні цього року двічі було зруйновано пам'ятник загиблим полякам у Гуті Пеняцькій на Львівщині, пошкоджено польські та українські пам'ятники на території Меморіального комплексу "Биківнянські могили" та обстріляно з гранатомета генконсульство Польщі в Луцьку. У травні невідомі намагалися спалити польську школу у Мостиськах на Львівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-