Медики згорнули протест і залишили урядовий квартал

Медики згорнули протест і залишили урядовий квартал

Укрінформ
Учасники акції протесту проти ухвалення медичної реформи розійшлися, рух транспорту на вулиці Грушевського у Києві відновлено.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на території, що прилягає до площі Конституції перед парламентом, уже немає мітингувальників.

Правоохоронці зняли посилений режим охорони з вулиці Грушевського біля Верховної Ради, рамки металошукачів теж прибрали. Рух транспорту в обох напрямках вільний.

По периметру будівлі ВР чергують співробітники Нацгвардії. Зокрема, найбільше їх - біля центрального входу в парламент.

Читайте також: У Раді кажуть, що медики вийшли на протест, не прочитавши "свій" законопроект

Як повідомлялося, представники Профспілки працівників системи охорони здоров'я за підтримки членських організацій Федерації профспілок України у вівторок, 19 вересня, проводили у Києві акцію протесту.

Серед вимог учасників акції - прозоре проведення медичної реформи з урахуванням думки медичної спільноти, підвищення розмірів посадових окладів медичним працівникам, збільшення обсягу медичної субвенції на 2017 рік на 3,9 млрд грн з метою погашення заборгованості з виплати заробітних плат та своєчасної виплати зарплат, встановлення медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров'я надбавки за престижність праці тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-